Sportsbetting

Sportspel Bonus Recension Besök
1 150% bonus upp till 1500kr! Recension Besök
2 1000 Kr för nya medlemmar Recension Besök
3 Sätt in 500 Kr - Spela med 1500 Kr! Recension Besök
4 Få 1500 kr extra att spela med! Recension Besök

Idrott utövas och älskas av miljontals svenskar. Som en naturlig följd av intresset väljer många att förhöja spänningen en aning genom att lägga in olika spel i samband med idrottsevenemang. Detta kallas för sportsbetting.

I den här artikeln visar vi vägen för dig som vill ta steget till att bli en vinnande sportsbettare. Oddsbet.nu går igenom utbudet som finns tillgängligt för dig, tillvägagångssätten för att bli en vinnande spelare, samt tar del av experternas bästa tips.

sports-betting

Sportsbetting är skicklighetskrävande

Kasinospel i all ära, men när det kommer skicklighetskrävande betting är det få saker som slår sportsbetting. Svenskarna måste klassas som ett väldigt idrottsintresserat folkslag. Och i och med Internets framväxthar gemene man / kvinna fått chansen att spela sportspel hemma i sin soffa.

För många är är vadslagning på sport en hobby, medan andra sätter vinstkrav på sina spel, och det finns till och med sports-bettare som lever på att spela på just sport. Kul eller hur!

Vilka typer av sport finns det att spela på?

Nu ska vi överblicka området för spel och vadslagning inom sportsbetting. Vi ska titta på vilka typer som finns att tillgå, var man kan spela och vad som krävs för att just du ska bli en vinnare på sportsbetting.

Sportsbetting kräver ekonomisk planering

Först och främst är det viktigt att påpeka att det inte är lätt att vinna på några slags spel med pengar, här ingår givetvis också sportsbetting. Och vi kan redan nu konstatera att du kommer få ett berg att bestiga, om du kastar dig in i området utan någon ekonomisk planering. Det första du ska göra är att avsätta hur mycket pengar du har råd att spela med. Detta blir din så kallade bankrulle.

Förslagsvis bestämmer du dig för en summa månadsvis, och håller dig till den. Bankrullen definierar vilken nivå du kan lägga dig på och är ditt viktigaste instrument för ett framgångsrikt spelande på sport.

Sportsbetting är en oerhört utbredd syssla runt om i svenska hem, och vadslagare finns på alla olika insatsnivåer. Har du bestämt dig för att göra vadslagningen till något inkomstbringande, det vill säga att du har som mål att tjäna lite extra sköna slantar på längre sikt. Det kommer att krävas tid, energi, tålamod och inte minsten bra bankrulle hantering samt en öppenhet gentemot ditt eget sportspelande.

Att redovisa alla lagda vad och eventuella vinster i ett dokument är något som vi rekommenderar väldigt starkt och gör att du lätt kan följa upp dina insatser, utvärdera vilka typer av spel som passar dig och vilka du bör hålla dig borta från. Inte minst ger redovisningen en ärlighet mot dig själv, och minskar riskerna för att hamna i en negativ spiral där spel inte längre blir förknippat med något roligt, utan med ångest.

Utgå aldrig från att du ska vinna. Spel med pengar ska vara ett nöje, och det är få förunnat att kunna förena nytta med nöje och visa upp ett vinnande sportspelande. När du läst klar den här artikeln, kan vi lova dig, att du kommer ha större chans att vinna en tidigare. Läs vidare.

Vad är då sportsbetting?

Enkelt uttryck handlar det om, som Wikipedia uttrycket det, att förutse resultat inom sportvärlden, genom att lägga in en insats. Som alla vet finns det en hel del idrotter att välja mellan, och medans spelbolagen utbud varierar sinsemellan kan på majoriteten av de större sajterna hitta odds på stora svenska idrotter långt ner i seriesystemen, medan man också kan hitta utbud på populära internationella sporter som Cricket, Baseball och olika Racingtävlingar.

sportsbetting

På spelbolaget Bet365, kan du till exempel hitta några udda spelbara sporter som Snooker, Rugby, Surfing, Beach Vollyboll, Dart med flera. Bet365 försöker att någon form av sport som alla gillar, och vill satsa en slant på.

Men så klart, är det de stora sporterna som hägrar inom sportsbetting. Vi talar om Fotboll, Hockey (snart börjar ju World Cup Hockey 2016, gamla Canada Cup), Motorsporter där vi till exempel kan hitta Speedway, Golf, Tennis och Boxning med flera. Det är på de största sporterna du kan hitta bra odds att spela på.

Tillgängligheten inom betting

Varför är sportsbetting så otroligt populärt? Anledningarna är flera, varav vi ska ta upp de viktigaste här. För det första är det enkelt, knappa igång datorn, öppna ett konto och logga in på din spelsajt, så har du snart en hel uppsjö av odds att välja mellan. Dessutom är utbudet så pass stort när det kommer till bookmakers, att du har chans att hitta en som passar dig som handen i handsken. För det andra är det lätt att anpassa ditt spel efter din plånbok, och du kan alltid hitta goda möjligheter att vinna stort även på en mindre insats, inte minst tack vare de pottspel som finns att tillgå. Den tredje aspekten är förstås att det generella sportintresset är stort i Sverige, och att det blir lite extra krydda till den där spännande matchen om man sitter med ett tips och en öl framför sig.

Det utökade utbudet via nätet har möjligen gjort en mindre revolution inom marknaden för sportsbetting. Sedan introduktionen av livespel, som alla sajter numera använder sig av i hög utsträckning, har sportspelen växt i omfång och livespel står nu för en allt större del av bolagens omsättning inom just oddsbetting.

Klimatet för sport spelare har förändrats

Klimatet för sport spelare världen över har förändrats, och spel på Internet är idag en självklarhet, men man behöver inte gå många år tillbaka i tiden för att bli smått nostalgisk. Till exempel mins jag när min mormor och jag skulle försöka få ihop veckans stryktips rad, och för att förvissa oss att vi kom med i tipset, fick vi lämna in stryktipsraden i mitten av veckan hos vårt lokala spelombud.

Sportbettingens spelformer

Vare sig du är intresserad av en vis typ av idrott eller ej, finns det massor av olika spelformer du kan välja mellan. För enkelhetens skull har vi delat upp dessa i två huvudkategorier: odds och pottspel. Under var och en av dessa finns det sedan flera underkategorier av spel, som vi ska titta närmare på. Den kategori vi kallar för odds inkluderar bland annat vadslagning på matcher så som till exempel 1X2, resultat, handikapp spel. Livespel tar vi upp som en särskild punkt, eftersom den har blivit ett mycket populärt alternativ bland dagens spelare.

Pottspel

Pottspel, å andra sidan, grundar sig på flera andra spel i ett, och kan exempelvis bestå av åtta olika spelobjekt som då utgör en rad som spelaren kan tippa utgången för. Spelarens insatser bygger tillsammans upp en pott som fördelas de vinnande spelarna emellan enligt en fastslagen utbetalningsplan. Ett nyare exempel på detta är Svenskaspel.se spel som kallas för “Power Play” där man som spelare ska tippa utgången i ett visst antal hockey matcher, samt även avgöra utgången när de gäller målskörd två spelare emellan. Ett klassiskt exempel är Stryktipset, där tipparen ska markera utgången av 13 fotbollsmatcher, nämligen 1X2.

Odds

Alla odds sätts individuellt hos de olika bolagen, och det är utan tvekan värt att kolla runt för att hitta de bästa oddsen. Inte sällan kan det skilja ett par tiondelar spelbolagen emellan i olika matcher. När du tippar oddset kan du bland annat välja mellan att tippa utgången i en match, det vill säga 1X2. Resultatet för samma match, även halvtid, slutresultat, olika handikapspel (att ett lag i teorin börjar matchen med ett visst antal måls försprång) samt livespel.

Inom ramen för odds kan du förstås även tippa även tippa utgången av olika ligor, till exempel vem som vinner Premier League säsongen 2016 / 2017 eller vilka lag åker ur allsvenskan 2017, liksom utgången av alla grenar i större event som till exempel World Cup 2016 i Is Hockey, som förresten är sponsrat av NHL.

Den vanligaste spelformen av odds spel är 1X2 varianten, där du som spelare alltså ska bestämma huruvida utfallet i objekt blir hemmaseger, oavgjort eller bortaseger. Du kan välja att spela på en eller flera matcher inom en och samma rad. Den stora faran med att spela en kombination av matcher i en rad är att alla matcher som du markerat måste gå in, spricker en av dem, spricker även din rad, om du nu inte spelar systemspel inom odds. Spelar du n kombination av matcher multipliceras oddsen med varandra, vilket gör att du kan få riktigt fina pengar tillbaka på dina satsade pengar om du lyckas pricka in rätt tecken.

Bland de professionella spelarna dominerar singelspel, och i sällsynta fall även dubbelspel. Det är sällan proffsen spelar på fler än två matcher inom ramen för en rad. Ett citat, “Den största skillnaden är att proffsen uteslutande spelar på singlar, medans nöjesspelare vill ha lite högre odds och kör med kombinationsspel”. De som är proffs skulle aldrig satsa på något som gör att de riskerar pengar i onödan. Här gäller med andra ord så säkra kort som möjligt.

Skillnaden mellan vanliga och storspelare

Det är stora skillnader mellan vanliga Svensson spelare och de stora hajarna. Svenssons satsar nästa uteslutande på favorit tippade matcher. De lutar sig mot till exempel de stora lagen, framför allt inom fotboll. Bland små-spelarna gäller lag som Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Bayern München, PSV med flera. Dessa spelare håller sig till spelkombinationer med två till fem matcher i en kupong, ett tips.

Storspelarna letar däremot värde och överodds. Ser en sådan spelare att ett lag är inne i en bra trend, kan de spela dom till 3 – 4 gånger pengarna på bortaplan mot ett favorittippat lag. Och de håller sig nästan uteslutande till singelspel. Detta kallas oftast för singlar. Den största anledningen är ju så klart att desto fler matcher som är med, desto större är risken att din spelkupong spricker, eller hur.

Många spelare väljer, försöker därför att hitta värden på två gånger pengarna, där återbäringen inte är så stor på varje enskild kupong. I och med att storspelarna håller sig till singelmatcher, vinner de oftare än de förlorar, och kan då visa upp ett vinnande spel i längden.

Handikapp spel

Handikapp spelen är en förlängning av 1X2, och här kan du få lite högre odds på matcher där du tror att ett lag kommer att vinna stort. Dessa spel kan du kombinera med vanliga 1X2 objekt. När det gäller spel på resultat är ofta resultaten lite högre och det är betydligt svårare att pricka in exakt resultat.

Övriga sportspel – Bomben, PowerPlay

Bomben är ett mycket populärt spel hos Svenskaspel.se, https://www.svenskaspel.se/bomben, I Bomben råder det oerhört små marginaler, och missar du din rad med bara ett mål får du ingenting tillbaka. Ytterligare en spelform hos Svenska Spel är PowerPlay, https://www.svenskaspel.se/powerplay. Här gäller det som spelare att förutse utfallet av ett par matcher och ett par individuella fighter spelare emellan (vem som gör flest mål av två utvalda spelare), totalt är det åtta olika objekt här. Bomben och PowerPlay är perfekta spelformer för dig som gillar att spela på hockey.

I vår nästa artikel om Sportsbetting, kommer vi att skriva om Vägen till vinst.